Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ 11/6/2012


           Ηλιούπολη 11/6/2012

ΑΠΟΦΑΣΗ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»  

Εμείς, οι εργαζόμενοι των φροντιστηρίων «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»  σε Άλιμο,  Δάφνη και Ηλιούπολη, θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της εργοδοσίας να ανακοινώσει αιφνιδιαστικά στις 25/5/2012, με επιστολή της προς τους 70 συναδέλφους, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, ενώ μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα υπήρχε νέα συνάντηση την 27/5/2012, όπου θα μας ανακοινωνόταν το οικονομικό της σχέδιο για την νέα περίοδο λειτουργίας τους.

Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο μια επιχείρηση με πάνω από 400 μαθητές και πάνω από 1.000.000 ευρώ δηλωμένα κέρδη την τελευταία πενταετία, να πετάει στον δρόμο 70 οικογένειες, επειδή κατά τον κ. Αρ. Μπαντέλη και βασικό μέτοχό της, έχει «διαταραχθεί το κλίμα» μεταξύ των εργαζομένων και της εργοδοσίας.  Με αυτόν τον τρόπο, συκοφαντείται ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας των συναδέλφων που μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις υπερασπίστηκαν αποφασιστικά τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την αξιοπρέπειά τους και τη δουλειά τους, δηλαδή την ουσιαστική και αποτελεσματική διδασκαλία των μαθητών τους.

Ταυτόχρονα  – και σε άμεση συνάρτηση με τα παραπάνω – θεωρούμε ανήθικη και απαράδεκτη την κίνηση των υπευθύνων σπουδών Δάφνης και Ηλιούπολης,  Δ. Φραγκή και Δ. Ζιαμπάρα, – σε συνεννόηση με τον έτερο μέτοχο της επιχείρησης, Π. Πήλιουρα – να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη για τους εργαζομένους συγκυρία και να ανοίξουν νέα επιχείρηση σε πολύ κοντινή απόσταση από τα «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», μη διστάζοντας μάλιστα να καλούν τους μαθητές, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και ενώ τα «ΕΝΕΚΑ» λειτουργούσαν κανονικά, να «μετακομίσουν τις ελπίδες τους» στη νέα τους «δουλειά». Αν αυτό δεν είναι μεθοδευμένη και προσχεδιασμένη λεηλασία της δουλειάς και της ζωής μας, τότε τι άλλο θα μπορούσε να είναι ;

Απαιτούμε από τον βασικό μέτοχο της επιχείρησης κ. Αρ. Μπαντέλη

1.  Να ανακαλέσει την απόφασή του, που έχει κοινοποιήσει μόνο στους εργαζομένους, να βάλει λουκέτο στα φροντιστήρια και να αναλάβει μέσα από τις αλλαγές των καταστατικών των επιχειρήσεων τον πλήρη οικονομικό και διοικητικό έλεγχο των τριών φροντιστηρίων.
 
2 .  Να συμβάλει – όπως ο ίδιος έχει δεσμευτεί γραπτά και προφορικά – στην άμεση  αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας.

3. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που υπογράφουν την απόφαση, με δίκαιη κατανομή των ωρών στην θερινή αλλά και στην επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο, χωρίς καμία βλαπτική μεταβολή στο εργασιακό καθεστώς που επέβαλλε η ΓΣ τις προηγούμενες περιόδους.

4.  Να ανακαλέσει τις εκδικητικές απολύσεις των δύο συναδέλφων από τα παραρτήματα της Γλυφάδας που έγιναν γιατί συμμετείχαν στη ΓΣ των εργαζομένων.

5. Να συνταχθεί κοινή επιστολή εργαζομένων- εργοδοσίας  προς τους γονείς των μαθητών μας για να διαλυθούν όλες οι φήμες περί κλεισίματος και να κληθούν αυτοί σε ενημερώσεις για τη θερινή προετοιμασία και την επόμενη σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου